Национален номер: 0700 155 35

2
capping board

PVC Челни дъски

Челните дъски са съвременно решение за обшивка на покривни стрехи. Това е усъвършенствана система с намалено тегло, придаваща естетика и завършен вид на сградата.

Челните дъски са предназначени основно за покриване на съществуващи покривни конструкции при проекти за ремонт. Те не са в състояние самостоятелно да поддържат тежестта на стрехите и трябва да бъдат фиксирани към съществуващата покривна конструкция. Към тях сe монтира и водосточната система.

Дълготрайни

Не се нуждае от поддръжка

За разлика от дървото и неговите недостатъците, PVC челната дъска не изгнива и не изисква никаква поддръжка като боядисване и лакиране.

Челната дъска е PVC плътен панел с дебелина 9мм. Профилът е хоризонтален с Г-форма, за да се свърже с PVC системите за облицоване на фасади сайдинг/софит или  за облицоване на стрехи »»

Размери:

Цвят Височина мм Дължина мм
БЯЛ 150 6000
БЯЛ 175 6000
БЯЛ 200 6000
БЯЛ 250 5000
БЯЛ 300 5000

Монтаж на челна дъска

В случаите, когато при поставянето на челните дъски се изисква и облицоване на стрехи следвайте следните стъпки:

  • Захванете челната дъска към гредите на покрива. След  това монтирайте PVC завършващ профил (според системата за облицоване на стрехи) към фасадата. Челната дъска и завършващия профил трябва да бъдат успоредни един на друг. Това ще осигури равна и естетична повърхност на стрехата.
  • Монтирайте стрехата /софита/ като я подпъхнете от едната страна в Г-профила на челната дъска и в завършващия профила от другата. Захващането става посредством познатите ни крепежни елементи.