Полезно

Къде свършва кухнята и къде започва хола? - Подови профили

Интегрирането на съществуващия под с новия е често срещан проблем в интериора. Освен това производителите на подови панели препоръчват да се използват допълнителни разширителни фуги (с широчина 1-2 см) в помещения, които са по-дълги от 8 м, а такива фуги се нуждаят от естетически завършек. Решението на този проблем е използването на подови профили. Когато избирате профил, трябва да имате в предвид неговото предназначение и функционални характеристики.

В зависимост от функцията, профилите могат да бъдат класифицирани в четири групи:

ДИЛАТАЦИЯ

Профилите за дилатация съединяват подове, положени на едно и също ниво. Тези профили могат да интегрират всякакъв вид подови настилки, напр. ламинат с керамични плочки. Широката гама от цветни профили, предлагани на пазара, дава възможност за съчетаване на модели от ламинирания под или плочки. Можете също така да изберете сребърен, златен или титанов профил като декоративен елемент, който съответства на съществуващите фитинги, дръжки на врати или корнизи на завеси, парапети и др.

ПРЕХОД

Профилите за изравняване са предназначени за свързване на подове на различни нива. Частична подмяна на пода чрез напр. ламинираните панели могат да доведат до разлика в нивата между новата настилка и съществуващите керамични плочки. Такива разлики могат да бъдат незначителни, но въпреки това дори няколко милиметра може да се нуждаят от естетическо изравняване с подходящ профил. Профилите за изравняване се предлагат в много цветове и ширини.

ЗАВЪРШВАНЕ

Довършителните профили затварят границата на пода или маскират разширяващата фуга, ако тя не е покрита, напр. от подовия перваз. Те са най-полезни в случай на входни врати или балконски вдлъбнатини.

СТЪЛБИ

Профилите на стълбите се използват за довършителни стъпала. Някои профили от този вид имат допълнителен слой против хлъзгане, което гарантира безопасно покритие на стълбището.

Методът на сглобяване е друг момент, който трябва да се има предвид при избора на профил. Някои профили могат лесно да се свържат към пода с помощта на специален самозалепващ слой, който е разположен от долната страна на профила. Този тип монтаж е особено препоръчителен, ако подът съдържа инсталации като подово отопление. Завинтените профили могат да се използват при липса на инсталации и ако няма опасност от смущения в основата. Винтовете могат да бъдат видими или невидими с винт, скрит вътре в профила. Винтовите профили са идеални, когато търсите доказани, трайни решения.

 

 

3-в-1 равна лайсна CS3

Нолина предлага на пазара универсално решение, лайсна с общо предназначение. Улеснява клиентите, които не са сигурни в разликите в нивото на пода по време на покупката, както и тези, които вече са избрали идеално цветово съответствие и искат да завършат подовете си на различни места с помощта на същия профил. Профилът „3 в 1“ позволява свързване на едни и същи нива, изравняване на различни повърхности и довършване на пода близо до вратата.

В зависимост от предназначението си, този профил може да бъде залепен към пода или фиксиран с помощта на монтажни щифтове. Комплектът съдържа всички аксесоари за монтаж. Това е решение всичко в едно!

Повече: https://www.nolina.bg/bg/categories/product/laysna-cs3