Полезно Новини

Нолина ЕООД навърши 20 години

На 7 юли „Нолина“ ЕООД-Стара Загора, водещ доставчик с най-голям пазарен дял у нас в сферата на PVC-облицовки и профили, навърши 20 години. По случай годишнината и успешно извървяния бизнес път  се състоя празнична вечер в 4-звездния спа хотел „Калиста“ на Старозагорски минерални бани, на която присъстваха над 160 гости, партньори и приятели от страната и чужбина.

 

 

Водещ на тържеството беше популярният радио и телевизионен водещ Драго Симеонов. Емоционален, развълнуван и горд Диньо Димов откри и представи компанията като разказа за началото преди 20 години. 1997-ма е година, която хората от нашето и няколко поколения преди и след нас винаги ще помним заради изпитанията, пред които бяхме изправени като народ и държава, сподели той. Но предпочитам да сложа акцент на стимула, в който тя се превърна, за да търсим начин да създадем бизнес и да участваме активно в изграждането и развитието на нормална бизнес среда. Дали е било лесно или трудно, няма значение. Важното е, че ние го направихме възможно, каза управителят на „Нолина“ ЕООД. Той призна, че идеята за семейния бизнес била негова – при ремонт у дома установил липса на продукти и пазарна ниша, а семейството му прегърнало идеята. Разбира се, имало и притеснение от неизвестността, но убедеността и вярата им дала силата да превърнат „Нолина“ в мечта. Откъде идва името „Нолина“? Това е красиво, устойчиво растение, любимо на съпругата на Диньо Димов – Любка Димова. Познато е още като Дървото на пътешественика. С емоционални и сантиментални вещи и артефакти гостите имаха възможност да станат съпричастни на значими събития през тези 20 години, като… факс от Белгия с решението на световната компания DumaPlast да избере „Нолина“ за представител за България и Югоизточна Европа.

 

 

Серж Де Ридер, експорт мениджър на световния лидер в сферата на PVC облицовки и профили DumaPlast, поздрави рождениците и гостите, изказа задоволство от общата работа и декларира подкрепата си и за следващите 20 години.

 

 

Сред гостите на старозагорската компания бяха и партньорите от „ПинарПласт“-Турция в лицето на техните собственици Ясмин Бекар и Серкан Чифтеоглу, Моника Обеада – търговски мениджър за Европа на полската компания Decora, Георги Гьошев – търговски мениджър на датската компания „Примо профили“, експорт мениджъра на „Американ сайдинг“ Харун Оздил, които също поздравиха гостите. С респект и нескрита емоция те изразиха удовлетворението си от съвместната работа с „Нолина“ ЕООД.

 

 

„Нолина“ започва дейност през 1997 г. с 350 кв. м складова база под наем в Стара Загора, три години по-късно има складове и в София и Варна. Шоурумът й в Стара Загора е открит през 2007 г., а базата в Бургас – 2010 г. През 2016 г. „Нолина“ открива в София собствени 3000 кв. м складова площ и 500 кв. м шоурум, като общата й складова площ е вече 6000 кв. м. Към момента редовните ни  клиенти дистрибутори са 800 – включително всички национални вериги и строителни хипермаркети.

На празничната среща бяха презентирани световни иновации – съвсем нов продукт, патентован преди месец в Белгия – водоустойчив паркет за под и специални облицовки за бързо реновиране на мокри помещения, които „Нолина“ ще предлага следващата година. В областта на декора също бяха показани съвсем нови продукти – подови первази, които предстои да се предлагат на българския пазар.

 

 

Продуктите от вида направи си сам са със значителен ръст в световен мащаб. Хората търсят продукти, с които лесно да се справят сами, като пестят пари за монтаж. В България пък се усеща липсата на майстори, покачване на цената на труда, което оправдава нашето очакване за още по-осезаемо развитие на пазара. Клиентите ни са улеснени с нашите продукти сами да реновират дома си. В тази посока работят и самите производители, ненапразно мотото на DumaPlast е „И жената може да реновира банята“

 

 

В празничната вечер по случай 20-ата годишнина на „Нолина“ звучаха тъпани и гайди, танцова формация „Етно Зара“ взриви сцената с български народни танци, за доброто настроение допринесоха и прекрасните „Ню бегининг“. На рожден ден като на рожден ден – разрязването на огромна торта и тържествена заря бяха един подобаващ завършек на празничната вечер.

По случай 20-годишния юбилей „Нолина“ обяви промоция от -20% на 20 продукта за 20 дни.

Вижте видео от нашето празненство:

https://www.dropbox.com/s/lb62m8f510cgq8l/NOLINA%20klip.mp4?dl=0