Полезно

Titanium Nano Layer - технология в полза на красотата на пода

Едно от най-големите предизвикателства при поддръжката на пода е той да се запази възможно най-дълго във възможно най-добра форма. Подът е най-използваният елемент от жилищния интериор. Ежедневно е изложен на постоянни тежки товари, на пясък или мръсотия, които нанасяме с обувките си, податлив е на повреди, породени от драскотини. С времето това може сериозно да повреди нашия под и за да се увеличи трайността срещу този вид повреди е използван допълнителен защитен слой. Същият слой, който е използван с успех в автомобилната индустрия. Titanium Nano Layer е допълнителен слой лак, който увеличава устойчивостта на надраскване на панелите дори до 30% в сравнение със стандартния под.

 

 

Нанотехнологии и красив под

Нанотехнологиите са започнали през 50-те години. Когато бяха представени за пръв път, никой не подозираше, че ще станат толкова популярни в почти всяка индустриална област. От двигатели, текстилна защита, спортна екипировка до бои и лакове. През последното десетилетие те бяха интензивно включени в авиационната и космическата индустрия, както и в автомобилното производство. са Разработени са различни видове защитни покрития за защита от външни фактори. Лаковете, устойчиви на надраскване, хидрофобни слоеве или дори покрития против замърсяване се използват в корабостроителната индустрия. Нанотехнологиите навлязоха във почти всяка ниша в живота ни. Индустрията на подовите настилки не само следи развитието на нанотехнологии, но и използва предимствата им в своя полза.

 

 

Малката частица прониква по-дълбоко

За да разберем как нанотехнологиите влияят на нашето ежедневие, трябва да започнем с обяснение какво всъщност е наночастица. Тази много малка структура на атомите е създадена с много висока температура и налягане. 1 нанометър е 10-9 м, така че една десетмилиардна част от метър. Благодарение на този размер тази малка частица може да достигне до много дълбока структура на материала и да запълни всички празнини. И така фабричното покритие на панелите Arbiton Titanium Nano Layer създава компактна и хомогенна структура, която предотвратява надраскването на винила. Тези свойства правят винилови панелите на клик система с нано покритие изключително устойчиви на надраскване. Различни изследвания показват, че те могат да бъдат дори с до 30% по-устойчиви на този вид щети.

Подът е силно изложен на механични повреди. Допълнителна защита на виниловите панели с Titanium Nano Layer ги защитава за дълги години. Изключително тънък, но все пак достатъчно стегнат слой изолира горния слой от замърсявания, подобрява устойчивостта на надраскване на панела и предотвратява залепването на мръсотията.

Уникалният титанов нанослой се предлага в колекциите винилови настилки Amaron и Liberal на Arbiton floor. Тази допълнителна съставка не влияе на външния вид на пода. Той остава приятен на допир, топъл и дълбоко матов. Те са красиви като дърво и въпреки това имат устойчивост на надраскване, подобна на керамичните плочки.

 

 

Винилови панели, устойчиви на драскотини и микро повреди

Не са много хората, които не са виждали класическата сцена на Аполон 13, където космическият кораб навлиза в земната атмосфера и издържа на огромната сила на триене. Това е възможно благодарение на специално разработено нанопокритие, което не се поврежда дори при толкова тежки условия. Тези технологии се разшириха с времето и в други индустриални отрасли - тези, които са по-близо до Земята. По този начин нанотехнологиите намериха своето място в автомобилната индустрия.

От няколко години можем да купуваме бои и лакове с наночастици, които могат да предпазят автомобилите от външни фактори. Днес нанотехнологиите навлизат в индустрията за подови настилки. В случая с колекциите Amaron и Liberal на Arbiton floor, използваната технология за неговата защита ги прави един от най-устойчивите на надраскване подови продукти на пазара. Пясък, пръст, мръсотия ... те изобщо не представляват заплаха - тези колекции са 100% водоустойчиви. Поради това можете да инсталирате пода в кухнята, трапезарията или дори в банята. Благодарение на тази технология можете да имате унифициран под до 200 м2 - без допълнително разширение между помещенията.

HD Mineral Core, комбиниран с Titanium Nano Layer, дава на виниловите подове Arbiton истинска гаранция за красота за дълги години напред.