Добре Дошли!

Ламперия за стени и тавани

Голямо разнообразие от ламперии на най-ниски цени! Предлагаме над 50 декора в различни цветове, модели и разме...

Виж продуктите
Ламперия за стени и тавани
Растерни окачени тавани

PVC паната са водоустойчиви, миещи се и лесни за поддръжка. Хигиенични, шумо-и топлоизолиращи, отличават се с изключител...

Виж продуктите
Растерни окачени тавани
Декоративни панели за стени

Лепенето на плочки никога не е било толкова лесно! Dumawall+ e водоустойчива стенна облицовка, направена от плътен, UV-...

Виж продуктите
Декоративни панели за стени
Винилови настилки LVT & Rigid

Ново ядро SPC (stone polymer core)- единствената подова настилка с ядро от естествени скални минерали и съвременни полим...

Виж продуктите
Винилови настилки LVT & Rigid
Первази за под

Нашите подови первази притежават различни качества в зависимост от вашите нужди, като те могат да бъдат водоустойчиви, у...

Виж продуктите
Первази за под
Подложки за под

Искате Вашия под да бъде издръжлив и удобен в продължение на много години. Изборът на подходяща подложка удължава срока...

Виж продуктите
Подложки за под
Лайсни за под

Предлагаме универсален супер равен 3 в 1 алуминиев профил, който изпълнява и трите функции на преходна, дилатационна и з...

Виж продуктите
Лайсни за под
Профили, лайсни, холкери, предпазни ъгли

В тази категория ви предлагаме богата гама профили за оформяне на ъгли при различни довършителни дейности в строителство...

Виж продуктите
Профили, лайсни, холкери, предпазни ъгли
Первази за прозорци

Интериорните подпрозоречни первази представляват профили от рециклирано PVC с вътрешни подсилени уребрения. Горният слой...

Виж продуктите
Первази за прозорци
Външна изолация със система сайдинг

Винилният сайдинг  е красив начин да запазите инвестицията, която сте направили за Вашата къща. Тази уникална защит...

Виж продуктите
Външна изолация със система сайдинг
Звукоизолация

FIREFLEX се използва предимно като звукопоглъщащ материал в електронната, автомобилната, космическата индустрия, при про...

Виж продуктите
Звукоизолация
Обзавеждане за баня

Предлагаме комплекти PVC мебели за баня като: порцеланови мивки, горни и долни шкафове, огледала, полици, LED осветление...

Виж продуктите
Обзавеждане за баня

За Нас

Нолина ЕООД е семейно дружество, което стартира своята дейност през 1997 г. с представителство на Dumaplast- Белгия и с въвеждането на нов продукт за българския пазар, а именно PVC ламперия за стени и тавани. В отговор на потребителското търсене, Нолина ЕООД представлява и други водещи европейски компании като PinarPlast, Decora, American siding, Primo и др. Предлагаме голямо разнобразие от външни и вътрешни облицовки, подови настилки и аксесоари за под, первази, профили и довършителни елементи за строителството на цени от производител. Като директен вносител, ние успяваме да предложим едни от най-ниските цени на пазара! Факт е, че сме първи в предлагането на тези продукти и повече 20 години сме водещ доставчик. Фирмената ни политика е съобразена с изискванията на съвременната търговия, гъвкава към условията за работа с нашите бизнес и крайни клиенти.

Чести промоции

Провеждаме периодични промоционални акции, в нашите магазини.

Постоянни складови наличности

Предлагаме нисък и висок клас продукти и покриваме различни пазарни сегменти.

Монтаж

Бърз монтаж, оразмеряване , проектиране, остойностяване, организация на монтажната дейност

Нашите магазини и дистрибутори

За ваше улеснение нашите продукти се предлагат в най-големите градове в страната. Собствен транспорт. Регулярни и точни доставки.

Виж всички

Блог

Проекти

Офис в гр. Плевен е реновиран с иновативна подова настилка, създадена от скални минерали

Представяме Ви още един страхотен обект - офис на мобилен оператор в гр. Плевен. Изпълнен с SPC подова настилка Arbiton от Нолина, единствената подова настилка с ядро от естествени скални минерали и съвременни полимери, изключително издръжлива и 100% водоустойчива. Общата площ на обновения офис е 160 m2, изпозвана е колекция Amaron, модел Дъб Орегон >>

Прочети още
Новини

Нов уебсайт на Нолина

След дълги месеци на работа и прецизно планиране, може с гордост да Ви представим нашия изцяло нов уебсайт.

Целта ни беше да улесним работата ви с нас максимално, създавайки удобна, визуална и информационна платформа.

Уебсайтът на НОЛИНА разполага с последователен и интуитивен дизайн, за да направи навигацията и намирането на нужната информация бързо и лесно. За това спомага и изнесения в ляво филтър. Новият уебсайт е добре оптимизиран, което го прави лесен за използване на всички браузъри и преносими устройства.

В бъдеще ще продължим да обновяваме и допълваме информацията за нови продукти, предстоящи събития, както и да ви предлагаме иновативни решения за Вашия дом. В сайта може да откриете информация за реализирани наши проекти в страната, както и много нови идеи в секция ВДЪХНОВЕНИЕ.

Надяваме се новият дизайн и подобрената структура да вдъхновяват и да бъдат полезни за всички наши клиенти и партньори.

Прочети още
Академия

Монтаж на външни и вътрешни первази за прозорци

Най-удачният и правилен монтаж на подпрозоречните дъски е полагането им непосредствено със съответният вид дограма, било то PVC, алуминиева или дървена.

Подпрозоръчният перваз се поставя в светлият отвор на дадения прозорец, след това се монтира самия прозорец върху перваза, нивелира се и се дюбелира за стената наедно с подпрозоръчната дъска.

Но практиката показва, че този начин на монтаж не се прилага винаги, затова Ви демонстрираме следните алтернативни методи на монтиране на подпрозоръчни дъски, в случаите на вече поставена нова дограма или е прието решение за префасониране и придаване на естетичен вид на стари и функционални прозорци.

В зависимост от обстоятелствата и поддържащата функция са възможни посочените три метода на монтаж : залепване, конзолно завинтване и директно поставяне върху зидарията и дюбелиране.

Вземат се точните размери на разстоянието пред прозореца, като задължително се имат впредвид диагоналите на мястото. Разрязването става най-лесно с помощта на ъглошлайф, който е необходимо да е с по-голям диаметър на работната част (напр.180 или 230мм диск) за по-голямо удобство. Може да се ползва и циркулярна машина, за по-прави разрези, но когато отворът е с много неправилна форма и изисква прецизни рязове е наложително да се вземе прободен трион(зеге), който обаче трябва да бъде с по-дълъг нож.

 

                                                                                                                                    

ЗАЛЕПВАНЕ – когато имаме достатъчна работна ширина, без опасност от отлепяне в случай на изнесен към ръба натиск.

За целта се ползва специален вид силикон с много добри лепилни показатели или професионален монтажен кит, който да бъде в удобна опаковка за монтиране с пистолет за силикон.

Лепилната смес се нанася върху определеното за поставяне място на „зиг-заг” с пистолета на по-дебел ствол, за да може след поставяне на дъската при последващо притискане материалът да се разнесе навсякъде.

В зависимост от постановката, капачките могат да се фиксират (с малко силикон) предварително върху дъската или да се залепят в последствие.

Получената фуга между подпрозоречната дъска и прозореца се прикрива с тънък слой силикон, в подходящ цвят.

ВЪРХУ ЗИДАРИЯТА, съпътствано с дюбелиране на дъската.

Този начин на монтаж се прилага при ограничена площ на задържане на дъската върху предпрозоречното пространство, т.е. когато имаме по-стърчаща от ръба на стената дъска и мястото за закрепяне е по-малко.

Тук се работи със сухи водоразредими строителни лепила (от типа на флесково лепило), които само уплътняват пространството под дъската, а самото закрепване става чрез дюбелиране през самата дъска върху зидарията.

На определените за фиксиране места се пробиват (с бормашина) равномерни отвори с размери Ø5-Ø6мм, като в горната лицева част на дъската размера на отвора е по-голям, за да мине главата на видията.

След приготвяне на лепилната смес я нанасяте с подходящ инструмент върху зидарията, полагате оразмерената (и разпробита) дъска и я фиксирате с помощта на тежини, които да предотвратят падане.

След изсъхване на сместта придържайки дъската пробиваме през отворите дупки в зидарията, поставяме дюбелите, завинтваме подходящите по размер видии и скриваме горните отвори на дъската със сходни по цвят декоративни тапи.

КОНЗОЛНО ЗАХВАЩАНЕ

Конзолното захващане е препоръчително при почти нулева или много малка площ за захващане на дъската. Тук трябва да се работи прецизно, за да се получи качествен резултат. Капачките на подпрозоречната дъска в този случай се мотират в началото (чрез лепене). Дъската се фиксира и се преценяват според ситуацията броят и вида на ъгловите планки, които ще се ползват. Те се завиват към долната част на дъската с по-къси (но по-дебели) видии, а към стената се захващат с подходящите за съответният тип мазилка (бетон, тухла , гипскартон и др.) крепежни елементи. Получената фуга между подпрозоречната дъска и прозореца се в този случай също може да се прикрие със слой силикон в подходящия цвят.

Разгледай моделите външни и вътрешни подпрозоречни первази тук >>

Прочети още
Вдъхновение

Какви са предимствата на подпрозоречните первази от PVC?

Знаете ли, че подпрозоречните дъски от PVC възпрепятстват образуването на термомостове и последващата поява на конденз и плесен, така нежелани особено в детската стая.

ПРЕДИМСТВА

Като технически елемент от прозоречната система, подпрозоречната дъска от PVC възпрепятства проникването на студ в помещението отвън и обратно - излизането на топлина отвътре навън. Издигайки се, конвекционните потоци топъл въздух стигат до подпрозоречната плоча и това предизвиква отклоняване на движението им встрани. Така се увеличава дебелината на слоя топъл въздух около прозореца и прилежащата към него част от стената. Освен това, ако по стъклото на прозореца се образува конденз, водните капки ще се стекат върху перваза, без да имат възможност да стигнат до стената и да предизвикат нежелателни ефекти върху нея.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                     

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Подпрозоречните PVC-первази притежават свойствата на PVC-прозоречните профили. Те не гният, не се напукват, трудно възпламеняеми са и са абсолютно водонепроницаеми. Благодарение на многокамерната си конструкция те са достатъчно здрави и с добри топлоизолационни свойства. Върху гладката повърхност на лицевата им страна е нанесено специално разработено декоративно и защитно покритие, което се предлага в няколко тона, да имитира дървесен фурнир от различни видове, или да наподобява естествен камък(мрамор).

Повърхността им няма пори и не благоприятства натрупване на замърсители или развитие на бактерии.

ПОДДРЪЖКА

По отношение на поддръжката пластмасовите первази не са претенциозни. Почистват се лесно, с всякакви миещи препарати, с изключение на абразивни средства. Устойчивият горен слой и оптималното високо качество гарантират дълъг живот и издръжливост на профила.

Вижте предлаганите цветове и размери >>

Прочети още

Нашите партньори

Нолина ЕООД работи с едни от най-известните марки на пазара, изпитани в годините производители, на които може да се разчита. Нашите партньори са водещи компании на Европейския пазар.