Полезно

Най-доброто решение за водоустойчив окачен таван на баня

Ако търсите решение за тавана на своята баня, то ПВЦ ламперията е точния избор!

Огромно разнообразие от цветове, лесен и бърз монтаж, 100% водоустойчив материал, лесно почистване и вграждане на така актуалните лунички и не на последно място - на приемливи цени.

Материалът не кондензира, не образува и не задържа мухъл.

 

 

Нова баня за 24 часа - бързо, лесно, стилно!

Ако заложите на ламелен таван БЯЛ ЛАК, той ще отразява допълнително светлината от вграденото осветление и ще създава илюзия за по-голям обем. Цветните ламели пък могат да се съчетаят със стените, като вече има избор и от реалистични 3D дизайни, които имитират камък, дърво, мрамор, лен и др. Създайте своята ефектна баня бюджетно и само за ден!

 

 

Окачените тавани са предпочитано и изключително практично решение за банята, тоалетната и не само. PVC ламперията или така нареченият хънтър лесно прикрива кривини и неравности по стени и тавани и те няма нужда те да бъдат изправяни и шпакловани предварително, което ще ви спести допълнителни средства.

 

 

С ламперията лесно може да прикриете тръби, кабели и петна. Освен това самите панели имат звуко и термоизолиращи свойства и се почистват само с кърпа и вода. Не използвайте абразивни или хлорни, разяждащи вещества.

 

 

 

Монтажът на ламперията е изключително лесен и бърз - на принципа “нут-перо” и не на последно място – без мокри и мръсни процеси. При равни и сухи повърхности облицовките се поставят директно върху тавана. При неравни и влажни повърхности се изгражда скара от дървени летви или метална /CD и UD профили /, която се монтира през максимум 40 см, перпендикулярно на начина на поставяне на облицовките. Изберете летви с дебелина 27х27 мм. За мокри помещения се препоръчва летвите да бъдат импрегнирани или най-добре метална конструкция.

 

 

Друг интересен вариант за окачен таван е така наречения растерен таван – PVC платна 60 х 60 см. PVC паната са водоустойчиви, миещи се и лесни за поддръжка. Хигиенични, шумо-и топлоизолиращи, отличават се с изключителна здравина, трайност и устойчивост на цвета. Монтират се изключително бързо - върху метална скара за растерни окачени тавани. Също позволяват вграждане на осветителни и вентилационни елементи. Съществуват специално разработени за растерни тавани осветителни тела, при които осветяването е близко до дневната. Не са подходящи за малки бани, тъй като не стои симетрично, а и вземат още от пространството - намаляват височината на тавана най-малко с 8 см.

 

 

Разгледайте всички модели, които НОЛИНА предлага тук:

Ламперия: https://www.nolina.bg/categories/lamperiya-za-steni-i-tavani

Растерен окачен таван: https://www.nolina.bg/categories/rasterni-okacheni-tavani